0

Godegårdsmarken 2014


Ganska trötta efter gårdagskvällen tog vi det lugnt imorse, efter lite sovmorgon åt vi en sen frukost vid halvelva. Därefter slängde jag i en tvätt, pälsade på barnen och så hämtade vi upp Martina och Marcus. Ett kontantuttag senare och så var vi på väg till Marken på slingrande vägar. När vi hade sisådär
 trettio Kurvor kvar så började snöflingor falla, men väl på plats så var det uppehåll. Dock blåste det riktigt kallt. De få solstrålar som hittade neråt var väldigt välkomna men alldeles för få och värmde bara tillfälligt. 
Vi började med att kolla in Herr Motorsåg som precis höll på med slutklämmen på en älg. Sånt här blir jag lite impad av, när man utför finlir med klumpiga maskiner. Barnen stod tysta och bara kollade så jag tror även dom vart lite impade. :-) 

Därefter gick vi vidare mot kaninutställningen och på vägen luktade jag mej till ett stånd med Grekiska delikatesser, köpte en bit gudomligt god fetaost och ett gäng marinerade vitlökar som vi sen gick och mumsade på. (Ska nog hålla mig på lite avstånd från kunderna imorgon). Barnen klappade en albinokanin och så fick vi en ny favoritkandidat av gepard/modell. Så söta så. 

Martina fick massor av hjälp av alla skrotungar när det var dags att köpa strumpor. 
Innan vi tog oss an alla marknadsstånd så fick barnen åka karusell, tåget var mest lockande. :-) 

Sen knatade vi rad upp och rad ner och gjorde fynd efter fynd. Barnen skötte sig bra och turades om att hålla koll på etter Marcus etter Martina. ;-) Vi köpte barkbröd, kvacksalvarhonung, tivedsskinka, rårörd havtorn, tjärsnöre, träslevar, teflonpapper och plåtburkar. Som sagt, fynd, fynd och åter fynd! Innan vi tog sista loven uppe i skogen så stannade vi och tankade barnen med korv med bröd. 7korvar, ett brytihop och en fanta senare kunde vi ta sista svängen. Meningen var att vi skulle avsluta med att köpa brända mandlar, när vi gick förbi i början så var det en jäääättelåbg kö, men det visade sig vara ett stort misstag. När vi kom tillbaks så hade dom packat ihop och åkt! :-( det misstaget kommer jag inte göra om nästa år! 

Martina och jag kalasade på pommes, med god hjälp av små flinka fingrar. :-) 
Ett helt gäng med fynd. 
Förkylningshonung minsann. 
Till samlingen, 80kr styck. Kakburken är en femtiotalare. Den röda har exakt samma tryck som min knäckebrödsburk. Fast den här kaffeburken är mer blekt.

På vägen hem fick vi stanna för en olycka någon halvmil innan Hjortkvarn. En lastbil hade vält, chauffören stod på benen iallafall, skönt att se! Alla barnen somnade utom Anton, han var dock på god väg, någon mil till så. Det resulterade i rackarns pigga ungar nu på kvällen! Nelly höll ut längst men slocknade strax efter tio. Misstänker att hon kommer vara aningens trött imorgonbitti. ;-) 

Kommentera här: