0

Älskade äpplen.

Jag har nu under tre dagar "provätit" äpplen, för att se om gallan reagerar. Och det har den inte gjort!!!! Jag är så glad. Jag verkligen älskar äpplen, och tanken på att jag faktiskt vågar äta ett äpple ibland gör mej helt överlycklig. :)

1

Tillåt mej att presentera.....Herr och fru Forsblad.Vigseln ägde rum kl 13.00 i Bokenäs Kyrka, en mycket vacker gammal stenkyrka. Efter en del regn under förmiddagen så sken solen nu för fullt och det var en sån där vacker sensommardag där solens strålar fortfarande värmer en ordentligt.

Kyrkklockorna började slå och plötsligt slogs dörrarna upp och Anna, Tobbe, Adam, Emma och prästen kom sakta skridandes uppför altargången. Annas leende var stort och hjärtligt, likaså Tobbes, dom var säkert lite nervösa, men det syntes inte. Adam och Emma gick med stora ögonen och såg sig om på alla dom kände igen.
Väl framme startades det hela upp med att Tobbes storasyster Gunilla sjöng "Av längtan till dej". Hon sjöng så vackert! Hon hade en röst som fyllde hela kyrkan. Fick reda på efteråt att hon varit med i Körslaget, i Lidköpings kör. Vilket inte förvånar mej alls.

Det var en jättefin vigselakt, Anna läste egna löften till Tobbe och hela tiden stod deras barn, Adam och Emma brevid. Adam blev lite uttråkad ett tag, men dom skötte sig finfint båda två. Anna bar en klänning som en av Tobbes systrar sytt. Den var hur fin som helst. Och passade verkligen Annas figur. Kul också att få en personlig klänning sydd efter egna mått.

Som avslutning på vigselakten sjöng syster Gunilla & hennes dotter Erika "kärleksvisan". Som en överraskning till brudparet. Ojojoj vad vackert det var! Deras röster verkligen fyllde hela kyrkan. Och jag tycker att dom gjorde den så mycket bättre än orginalet!     Efter vigseln bjöds det på fest i Bokenäs Bygdegård. En jättecharmig bygdegård med gott om plats. Det startade med en tipspromenad, sen blev det middag. En cateringfirma hade fixat så mycket gott så. Det var ugnsstekt kyckling med soltorkade tomater, potatisgratäng, rostbiff, potatisssallad, sallad, fruktbrickor och ostar. Man fick i sig en hel del. :) Mums, mest frukt. Och potatisgratäng, det var ett tag sen, och den var så krämig och god. Utan att bara smaka vitlök. Som många annars gör.

Annas far, Jan. Som man alltid fick pizza hos, och som lät mej följa med på husvagnssemester,. :)

Annas mor, Maria, som lät mej bli en del av sin familj. Med allt vad det innebar. ♥


Efter middagen blev det lite lekar, och sen kom tårtan. En riktigt bröllopstårta i våningar som smakade ljuvligt. Råkade dock ta lite för stor bit så jag fick kämpa ett tag för att få i mig den. :) Det var vit marsipan och i var det jordgubbsmousse och chokladmousse. Smaskens.

Le Cake!

Kvällen fortsatte sen i rask takt med dans och umgänge. Hade det hur bra som helst. Roligast var nog egentligen att träffa Anna och henens familj som stått mej så nära under många år. Jag blev som en extradotter där. Så kändes det för mej iallafall. Jag följde med på semestrar, söndagsluncher, badutflykter och ut för att handla. :) Anna och jag har gjort mycket bus och haft så mycket kul tillsammans, vi har såklart även bråkat med alltid blivit sams. Som den gången när vi inte pratade med varandra på flera veckor, men när Anna fick se mej komma gråtandes över skolgården så var hon direkt där för att trösta och hjälpa. Sån är hon som vän. En klippa. Hon lärde mej också uppskatta gurka doppad i kött&grillkrydda. :) Och att äta pizza med tonfisk utan tomatsås. Vi spelade in egna radioprogram och skrålade högt till "Vår julskinka har rymt" och div BSBlåtar.  Anna jag tänker på dej som en alldeles egen storasyster, du tog dej an mej när jag kom som utböling, och visade mej hur en "svenssonfamilj" fungerar. :) För det är jag dej evigt tacksam. Och jag är så glad att jag fick chansen att vara med på DIN stora dag! Mitt första minne av dej, vet du vad det är? När du satt utaför din port och hade fått kramp i tån. ;o)

4

Bröllop

Imorgon ska jag starta vid åtta för att så småningom gå på Bröllop utanför Uddevalla, det är en av mina äldsta vänner, Anna, som ska gifta sig. Äntligen. Med sin Torbjörn. Ska bli så kul. Även om själva resan blir lite halvtrist då jag åker själv. Men men, stereo med bra musik så ska nog det gå också. :)

Jag ska sen sova kvar hos brud och brudgum för att sen åka hem på söndagen. Jag vet, jag kraschar deras bröllopsnatt, men jag är faktiskt inte ensam om det. Vi är två som ska sova kvar! :)

Ha en skön helg. återkommer med bilder och text på söndagkväll.