0

Valborgsmässoafton 2014


Anton åkte med Joel hem från fritis, Emma hämtade upp Wilma, Elias och Nelly på dagis efter jobbet, så när jag väl slutade var det bara att svänga förbi hemma och hämta en ombytesväska, slänga in en maskin tvätt och sen bege sig till Deje (med stopp i Svennevad för att plocka upp Anton.). Där väntade sex glada barn, en ganska bitig vind och en kopp kaffe. När Richard som siste man (till sitt eget hem) trillade in så startade kvällens förberedelser. Hans mamma, Barbra, fixade i köket, medan vi andra hölls ute. Snart låg en ansenlig mängd hemmagjorda hamburgare på grillen och fräste. Vi bestämde oss för att det ändå var skönast att äta inne, då vinden var allt annat än ljum. När maten så var avklarad så pälsade vi på oss ordentligt och begav oss ner till högen som vi skulle fjutta tutt på. Richard gav order om att barn och fruntimmer skulle hålla sig på behörigt avstånd, och kors i taket, vi lydde. Mest därför att det var väldigt osäkert om vad som egentligen fanns i högen och hur det skulle reagera på den plötsliga temperaturökningen. :-)  En poff senare så var sprakandet igång. Tänk ändå vad vackert det är med eldsflammor (Säger hon sådär lite otäckt likt en pyroman). 
Sitter på behörigt avstånd i lånad jacka som värmde gott i kall-vinden. 

Barnen tittade förtjust på innan dom återgick till lekar av allehanda slag. Dom närapå avlövade en liten björk när de kom på att leka djur, som sen skulle matas. Men övergick en stund senare till att krossa sten. Och därefter skulle det klättras i träd och gungas. 
Barnen var väldigt fascinerade av att flygplanen flög i kors. 
Finaste, härligaste skrotungarna 💕 
Den vackraste tiden är nu, mellan hägg och Syrén. 
Innan det var dags att tacka och bocka för att sen åka hem, så gick vi in och fikade på en kladdkaka och russinkakor. Jättegott! 
På hemvägen blev himlen bara mörkare och mörkare, och strax utanför Pålsboda så började det spöregna, men när vi parkerade hemma så var det uppehåll. Märkligt det där. 0

Det bara exploderar!


Det är lätt att glömma bort att vi bara är i april när man tittar utomhus och ser  allt spricka upp och bli grönt. Äppelträd som tänker börja blomma, häggen som precis satt fart, lökväxter i alla varianter och hos en kund är lupinerna redan väldigt långt gångna. 


Våren har hittills varit helt fantastisk och lätt att misstas för högsommar, jag tankar massvis med energi varenda soldag och njuter för fulla muggar av att kunna sitta ute på altanen i tid och otid. Är redan nu svårt att räkna hur många måltider som intagits runt altanbordet. Härligt som sagt. 

Om det nu kommer en dag eller två med regn så känns det mer än ok faktiskt. Jag behöver motivation att stanna inne för lite städning och jag tror både natur och människor (pollenallergiker främst) behöver lite regn nu! Men sen får solen väldigt gärna komma tillbaks och värma både hy och sinne med sina strålar. 
0

Pålsbomarken 2014


I lördags var det dags att besöka årets Pålsbomarken, det var en väldigt taggad snart 8-åring som la sig i fredags. Han hade bestämt träff med kompisen Joel. Dom skulle hoppa i hoppborg minsann. De andra tre skrotungarna var väldigt förväntansfulla dom med. :-) Vi började med ett varv runt själva marken, konstaterade rätt snabbt att det mesta var rätt ointressant. Roligare då att träffa bekanta av alla de slag. Barnen fick välja varsin sak, det blev en slädhund till lillasyster, en cross för Lillebror, Monsterhighdockor till storasyster och storebror köpte en Monsterkeps. Mamman fyndade en näve bestick i Lions loppistält. :-) 
 

Med marken avklarad styrde vi kosan mot tivolit. Vi köpte 5biljetter till varje barn. Och så fick dom välja vad dom ville åka. Tekoppen, hoppborg, flygande djur, Joyride avklarades en efter en. Elias och Anton åkte Joyride tillsammans med grannkompisen Alice. Efteråt sa Elias att han tyckte den var lite läskig. Anton konstaterade att det räckte med en Gång. ;-) Efter det då delade sig barnen, Elias for iväg med kusin Liam och Den där Bästa Gunilla (Liams mormor) och Anton körde ett rejs med Joel. Jag blir lycklig ända ner i tårna av att se barnen ha så himla roligt. Själv njöt jag mest av det fina vädret.  

När tivolit var avklarat så köpte vi ett gäng sockermunkar och drickor och så smög vi ner på skolgården och tog en fika innan vi gick hemåt igen. Mamman skulle iväg på kusinkalas och resten av familjen flydde ut till sväronen i Ilvanbo.