2

19.41

Igårkväll klockan 19.41 så kom hon äntligen! Lilla Angeli Hagsten. Tommy och Rebeckas dotter. Jag har blivit faster! :) Är så glad för deras skull. Och så kul att det blev en liten jämnårig tjej till Nelly. :) Tänk vad mycket kul dom ska ha i framtiden! Bara 12dagar emellan blev det. Födda i mars båda två. Ikväll ska jag in och sniffa och snosa och hålla om och bara njuta av en mysig liten bebbe. Och så ska föräldrarna servas med kvällsmat och säkert ngt gott till kaffet. :)

Fort gick det med, värkar från ettaget. Så sex och en halvtimma ungefär allt som allt. Det här kunde du Rebecka! :) bror ringde strax efter 18 och sa att dom var på väg in, så det blev ingen lång sväng inne på USÖ inte. Och idag åkte dom hem.

Stort grattis till Er båda Bror och Becka! Älskar er så!

1

Lillriddaren

Elias är fortfarande sjuk, han har lagom med feber och en stadig hosta. :( Så han har varit hemma med oss när dom andra varit på dagis. Och blir så imorgon med. Så hoppas vi att skiten gett med sig tills det är dags för dagis nästa vecka. Tror dock inte att han brytt sig så mycket om att han missat dagis, med tanke på att han då får pappan för sig själv. :)

Häromdagen sa han Wilma för första gången. Fast han säger förstås inte Wilma utan Mimma. :) Sött låter det iallafall. Nu väntar vi på att Nelly ska komma med.

T.om nappen får plats innanför visiret. Vilken tur! :)


3

Falsk krupp

Igårkväll när jag och Stefan satt och tittade på film så hörde vi rätt som det var hur Elias började hosta ordentligt uppe i sängen. Stefan var uppe hos honom och hörde att han rosslade lite när han andades med. Han somnade dock om igen och lugnet la sig. En kvart senare började det om igen och Stefan tog då upp honom. Han satt sen i Stefans knä och slumrade till och från och hostade till ordentligt ibland. Skällande hosta liksom. Min första tanke var falsk krupp men eftersom inga av barnen haft det tidigare så var jag inte säker. Men när han rätt som det var slutade andas och bara hängde ut tungan så blev det otäckt snabbt! Han kom dock igång igen snabbt och jag ringde 1177, när hon hörde honom hosta så fick vi order om att åka in till akuten direkt. Hon sa att det lät som falsk krupp och att det inte var farligt. Men att man behöver åka in för att få det bedömt av läkare.

Så vi ringde ner Martina och Markus eftersom Jimmy inte var hemma. Medan vi väntade på dom så klädde vi Elias och Nelly, de andra två sov för länge sen. Och när dom kom så åkte vi direkt. Väl inne på akuten fick vi framkalla en hostning och hon tyckte också det lät som krupp så hon kallade ner en ÖNHläkare (ÖronNäsaHals) som konstaterade detsamma, vi fick tips och råd på hur man ska underlätta andingen och hostan och så skulle vi ge Mollipect (min favorit-NOT!). Det fanns en liiten risk för att det kunde bli värre, om så blev fallet skulle man återkomma. Elias svarade bra på att bara komma upp i sittande läge tack och lov. :)

Nu vet vi lite mer om Krupp och slipper bli så rädda nästa gång.
Och då behöver man heller inte åka in.
Då kan man istället göra det som behövs för att underlätta;

-VÄDRA
-SE TILL ATT BARNET HÅLLER SIG LUGNT
-HÖJA HUVUDÄNDAN PÅ SÄNGEN
-GE HOSTMEDICIN
-HA BARNET UPPRÄTT
-GE ALVEDON OM BARNET HAR FEBER
-GE AVSVÄLLANDE NÄSDROPPAR

Falsk krupp är jättevanligt och kommer sig av att ett förkylningsvirus går ner i halsen under stämbanden, och det uppstår då ett biljud när man hostar. Det är inget farligt, utan låter mest otäckt som sagt. Läkaren sa att det låter trångt med egentligen finns det gott om plats. Men som sagt. Ibland blir det värre. Och då ska man såklart uppsöka läkarvård.

Lilla fina, som skrämdes så!