1

Hittepå och äventyr

I måndagsmorse så klagade både Anton och Wilma på huvudvärk. Ingen av dom ville äta frukost och efter ett tag blev jag fundersam på om ngt faktiskt var fel. Så jag ringde och sjukanmälde dom. När jag talade om för dom att vi skulle vara hemma fick Wilma världens utbrott, för hon ville minsann till dagis! Förklarade för henne att om hon säger till mej att hon mår dåligt så tror jag ju på det och vill ha henne hemma. Hon skrek och gormade och bar sig åt a'la femåring. Skitjobbigt rent ut sagt.

Dagen innan hade jag bestämt med Kathy att träffas på eftermiddagen när jag jobbat klart. Så jag ringde för att se om vi kunde ses tidigare. Det var en skitsur Donna på andra sidan tråden. Vi bestämde oss för att muntra upp varann och låta barnen härja loss. :-) efter förmiddagslek och vila för Nordenflychts så tog jag med allihopa på äventyr. Jag sa åt Kathy att packa ombyte till barnen och vara redo halvtvå. Sen åkte jag hem med barnen och fixade mellis att ta med. Rullsmörgåsar (med skinka och pepparrotsost) (som barnen för övrigt inte uppskattade alls sen) och en fruktsallad. Kokade t.o m kaffe till oss av större modell. Sen åkte vi och hämtade upp familjen N och styrde kosan mot Lekeberg och Riseberga klosterruin. :-)

Familjen N hade aldrig varit där, så det var kul att gå visa mina gamla hemtrakter. Barnen rusade hit och dit och K njöt av vidderna. Mellis avnjöts i skuggan från den enda väggen som står kvar i ruinen. Solen sken mot oss hela eftermiddagen trots stora moln i fjärran. Hemvägen gick över Ägelsta där jag bodde som knodd. Vi åkte varsin bil (för många barn för en bil) så jag hade K i luren under tiden för en guidning genom min barndomsby. Riktigt mysigt.

Dagen avslutades sen hemma hos K där vi åt tacos till kvällsmat.

1

Sommarlov

Idag var sista dagen för barnen på dagis och fritids för den här terminen. Nu väntar sju veckors sommarlov. Stefan kommer hem ikväll och är hemma fyra veckor, jag jobbar t.o m fredag v. 29. Sen har vi knappt två veckor tillsammans innan det är dags för skol- och dagisstart igen. Känns otroligt lyxigt! :-) och välbehövligt för skrotungarna.

Vi har inga speciella planer alls, mamma kommer upp under min semester och så har vi pratat om att åka ner till västkusten och Nordens ark senare i sommar. Eventuellt blir det Orsa Björnpark också. Men mest blir det oplanerade lata dagar som vi fyller med vad vi känner för. Precis som vi vill ha det.

Vi startade iallafall upp sommarlovet med en kväll vid Glottrasjön. Jag hämtade upp barnen, hämtade badkläderna och sprang in på affären och handlade kvällsmaten. Grillad kyckling, mangoraja, bananer och tomater och minigurkor från Karinstorp. Blev väldigt uppskattat av barnen. Dom gjorde tabenage. :-)

0

Tandtroll

På Elias treårskontroll hos tandläkaren upptäcktes att han hade hål i en av kindtänderna i övre käken. :-( han har tydligen försvagad emalj, medfött. Så risken är stor att det blir hål i fler tänder. Så under det senaste halvåret har vi gått hos en tandhygienist för att öva inför lagningen. Det har gått väldigt bra och Elias har t.o.m tyckt att det varit ganska roligt att få prova de olika verktygen. Men i fredags, som var det sista besöket inför lagningen, blev han jätterädd och ledsen. :-( Det var när Hanna skulle ge tanden sömndroppar, sprutan alltså, vilket såklart gör lite ont. Kändes skit när vi gick därifrån och jag hade en klump i magen när jag tänkte på besöket ett par dagar senare. Tänk om jag då vetat om hur bra det sen skulle gå! Elias var en riktig hjälte och klarade det galant. Han blev lite ledsen när det var dags för sömndropparna, men det gick ändå bra med mammas hand i sin och lite lugnande ord. Därefter var det inga problem.

Tandläkaren (minns inte hennes namn) var otroligt duktig på att möta Elias och ge honom tid att förstå vad som hände. Hon jobbade tre sekunder, lät honom vila och sen jobbade hon igen. Så höll hon på tills det var klart. Gick relativt snabbt och Elias var så glad när det var klart. Mamman med. Och otroligt stolt över min lilla skrotunge som skötte sig så bra! Efteråt fick han såklart välja en (skit)pryl och allt var frid och fröjd. Därefter handlade han en ny tandborste, tandkräm och tuggummin. Glad i hågen åkte vi hemåt med en skön känsla i magen och utebliven tandläkarskräck vilket var det jag oroade mej mest för.