0

Rött, rosa, grillat och rödvin

I lördags så åkte vi ut till Deje och lekte sen där hela långa dagen och kvällen. Efter bus och lek och grillning (Richard hade gjort grillspett med div gott och Emma fixade i köket med potatis och sallad och såser) så åkte Richard, Stefan och Jimmy in på Amerikansk Fotball på Berhn Arena. Emma och jag var kvar med alla barnen. Efter att ha stojat en stund inne, då vi blev lite frusna efter utelunchen med Marshmallowsavslutning så tog vi så småningom en promenad till Flistaget.

Där hoppade ungarna hej vilt mellan flis och pölar tills dom var dyngsura och rätt trötta. Då vände vi kosan hemåt igen och fortsatte inomhus med mellis och lek. När papporna och Jimmy kom tillbaks så blev det lördagsmys och lite rödvin för mammorna. Mamma Fia var lite ovan och blev lite beruskad men hade himlans kul. Vilket väl är huvudsaken. ;)Stefan åkte hem före med barnen för läggningen, jag och Jimmy stannade kvar lite längre för att umgås en stund till. Men när kvällen gick mot natt och mamma Fia blev trött så tackade även vi för oss och åkte hemåt. 
 
De två minsta, Einar och Nelly. Einar älskar sin cykel, Nelly var lite mer skeptiskt. Men det var rätt så kul, så länge den rörde på sig. ;)

En massa plask blev det! Och lite sol fick vi också fram på eftermiddagen. Den värmde gott.

Lite bus med pappan och morbrorn innan maten. :)

Naturligheter

En massa målade naglar. När barnen fick se vad jag gjort, så ville dom också såklart, så det blev röda naglar, rosa naglar och så blev det en hel del prickiga naglar. :)

Avslutningen på en härlig dag med Dejjarna blev inte så dum den heller. ;) Ett glas rött, en god vän, lite sol och frisk luft. Kan inte bli mycket bättre än så.


0

Sicka Pinglor!

I fredags hade vi Emma, Rikard och alla kusinerna här på lite kvällsmat och fredagsmys. Samtidigt som maken hämtades upp i Örebro så fick vi med oss kinamat hem från Bamboo. En himlans massa mat skulle det visa sig. Vi köpte 6portioner till fem ätande (använde restaurangchansenkuponger, därav sex portioner). Trodde att det kanske skulle bli lite över. Men det blev mycket över, väldigt mycket. Tyckte man åt och åt, men ändå såg det orört ut nästan. men gott var det! :)

När sen barnen ätit upp sitt mys och somnat, så dukade vi upp med div gott till kvällens film (Crazy stupid love). Fast efter att ha mulat lösgodis en stund så tröttnade man på det med. Jag ägnade mej istället åt mys med Felicia. ♥ När kvällen blev natt och männen fyllts med Captain Morgan så tackade bonnläpparna för sig och begav sig hemåt. ;)1

TrappnyttBeställde såna här trappstegsmattor idag efter att ha spanat lite inne hos Jojo och Fredrik. Valde mellan mörkgråa eller dessa gröngråa. Och dessa gick segrande ur striden. :) Kom också på (igen) när jag såg trappan på bilden, hur gärna jag skulle vilja måla våran trappa vit. Hur nu det skulle gå till med fyra barn i huset. ;) Och så skulle jag vilja sätta igen trappstegen också, så trappan inte är öppen. Blir ett projekt för stefan om några år. :)

Nelly traskade på uppför trappan och rätt som det var kom hon på att hon kunde gå ner också. Så skönt! Nu blir det att öva på det ett tag innan hon kan anses vara trappsäker. :)

Råkade visst följa med tre små ljuslyktor också. Ooops. Till mitt försvar så kostade dom bara 20kr/st...