1

Liten och prickig.

Då slapp vi fundera mer, nu är pricksjukan ett faktum här hemma. Anton visade idag upp fina röda prickar på rygg och mage, frampå kvällen så hade de spritt sig ner till mellangärdet med. Elias är ett svårt fall. i lördags så såg vi några prickar på hans mage, men dagen efter var dom borta? Kan det vara vattkoppor? Idag såg jag en prick på ena låret. Man kan ju hoppas att han med har det så det är över för hans del. Får se hur han ser ut imorgonbitti.

Anton har inte haft ngn feber eller varit ovanligt trött som det stod kunde bli innan utslagen visade sig. Så vi fick ingen förvarning. Pratde med 1177 för en stund sen för att veta hur jag skulle göra med Wilma och elias OM han nu inte har fått det. Om dom med skulle vara hemma från dagis. Men det skulle dom inte. Hon sa att man vet ju inte ens OM dom blivit smittade och inkubationstiden är ju 2-3veckor. Så dom får gå, bara Anton som blir hemma. OM jag inte hittar prickar på Lilleman imorgon vill säga.

Anton verkar inte bry sig nämvärt om kopporna än, men det blir nog värre imorgon då dom mångdubblades här under kvällen. Hoppas att han kan hålla sig från att klia alltför mycket. Klippte hans naglar kortkorta förut iallafall. Vilket ju visade sig vara bra! ;) Frågade om det var ok att han var ute när jag pratade med sköterskan och det var det, bara hans allmäntilsstånd tillåt det. Så då kanske man kan distrahera honom med lite snölek här hemma imorgon iallafall. :)

Lite roligt är det allt att både Jojo och Jeppe också fick sina första prickar idag! :) Haha, kan man kalla tajming, skönt då vet vi att vi snart kan ses igen!! ♥♥

Jag har velat hållt oss på avstånd OM vi inte hade blivit smittade eftersom Nelly snart beräknas anlända och det kan bli lite trassligt om ngt av barnen har det då. Man vill väl helst inte att dom ska få det när dom är precis nyfödda, så det kanske blir aktuellt för mej och henne att sova borta ett par nätter då. Man ska tala om det för förlossningspersonalen så tar dom beslut på plats beroende på i vilket stadie kopporna är tydligen. Så nu hoppas vi på ett snabbt förlopp och att det blir lindrigt för barnen.

Man börjar smitta ett par dagar innan första utslagen, så ni vet om ni träffade Anton under helgen! ;) och vill ni ha eländet så är det bara att komma hit! Som sagt, det tar ca 2-3veckor efter att man utsatts för smittan innan man får prickarna. Så det är bara att planera in. Han smittar ca 4dagar till.
4

Biofilmer

När jag går på bio så vill jag helst av allt se en storslagen film med häftiga effekter som gör sig bra på gigantduk. Jag skulle aldrig gå och se en "vanlig sketen komedi" (kanske mest för att det inte är min genré överhuvudtaget), känns inte som att man får valuta för pengarna då. 3D behöver det absolut eller kanske helst inte vara. Vanlig 2D duger utmärkt för mej. :) Men som sagt jag vill att det ska vara maffigt! Sagan om ringen filmerna var t.ex väldigt kul att se på bio. Harry potter likaså.

Jag har sagt länge att jag skulle vilja se en skräckis på bio, verkar LÄSKIGT! :) Och nu kommer det en pasande i veckan. "The Rite" med Anthony Hopkins, om exorcism. Den vill jag väldigt gärna se! Har pratat med svärmor, och ska se om vi inte kan få med oss Martina med. Någon mer som vågar följa med? ;)Verkar den inte LÄSKIG???

Typiskt nu bara för att lilla fina Nelly ska komma är att det kommer massor av filmer på bio som jag gärna skulle sett just på bio t.ex; I am number four, X-men, Thor, Captain America, Transformers och sen kommer ju Harry Potter i juli, men den ska jag bara se på bio. Så är det! ;) De andra kommer jag nog få nöja mej med att se hemma på lilla tvn. Suck. ;)

           

3

Operation storstäd!

Ok, nu när foglossningarna är bättre så är jag ju lite mer rörlig (om man bortser från det faktum att magen protesterar genom att förvandla sig till en kanonkula varje gång jag böjer mej ner) och kan därför göra lite mer saker.

Så igårkväll låg jag och skissade på en lista med saker som jag ska försöka åtgärda idag;

Storstäda i sovrummet: -Damma
                                          -Våttorka 
                                          -Dammsuga
                                          -Städa under sängen
                                          -Bädda
                                          -Plocka iordning allmänt  

Städa av Badrummet på ovanvåningen: -Torka rent duschkabinen
                                                                    -Torka rent toalett, handfat, badrumsskåp och spegel
                                                                   -Torka av väggarna
                                                                   -Dammsuga
                                                                   -Torka golvet

Rensa och plocka iordning i byråerna i Hallarna.
Även dammtorka ytorna.

Sköta om alla krukväxter: -Damma av bladen
                                              -Slänga visset
                                              -Vattna (såklart)
                                              -Torka av krukorna

Plocka iordning i bokhyllan i Hallen på ovanvåningen.

Sådär, det ser väl enkelt ut? Eller?
Återkommer med rapport om utförande och färdigställande ikväll.
(Sovrummet är faktiskt redan klart, var pigg och städsugen imorse;) 
Ha en bra dag nu allihopa!
...
...
...
...
...
...
...


Se där fick det mesta av det gjort iallafall. :) Och resten får bli imorgon om min mörbultade kropp tillåter vill säga! ;)