0

Blodigt allvar på Boda Borg!

För ett par veckor sen var det äntligen dags att ge Mikaela och Filip sin bröllopspresent, nämligen en heldag tillsammans med oss och Sofia och Mattias. Vi började med lunch hemma hos S&M, Tortillas med kyckling och annat gott. Därefter åkte vi och bowlade på Strike&Co. Kan hända att jag vann. Inte för att det är så noga... ;-) 
Fulla av revanschlust styrde vi sen kosan mot Karlskoga och Boda Borg. Både Filip och Mikaela hade pratat om ifall det var just dit vi skulle och blev jätteglada vilket kändes roligt. :-) Tre timmar hade vi på oss och det bestämdes fort att vi skulle köra damer mot herrar. Åh vad roligt vi hade!!! Jäklar vad taggad man blir. Och vad tiden gick fort! Tyvärr vann grabbsen, men det ska styras upp nästa år! Vi gjorde nämligen upp planer på en årlig tradition med umgänge och Boda Borg i maj. 

Efter att vi fräschat upp oss hemma hos S&M så avslutade vi kvällen med en middag på Efesos, spett av allehanda slag och såser to die for! Aiolin smakade ljuvligt. Därefter släppte vi av Örebroarna och tog med oss Mikaela och Filip hem för övernattning. Våra barn var hos  älskade Jossie över natten. <3 
På söndagen åt vi frukost och myste lite  innan det var dags för gästerna att åka hemåt och oss att hämta hem barnen. 

Tack alla inblandade för en skitkul dag! 

0

När möjlighet ges


Det gäller att passa på heter det ju. :-) Så vi åkte direkt till sjön efter dagis- och fritidshämtning. När vi kom fram till viken lyste solen härligt och vattnet låg stilla och klart. Helt underbart. På ett kick var alla ombytta och nere i vattnet. När värsta badsuget lagt sig så plockade jag fram kvällsmaten, wraps med mangoraja, skinka och sallad. Japp, samma som i fredags. Men vad gör väl det? Ingenting. Så länge barnen äter är jag nöjd. Själv bytte jag ut skinkan mot philadelfiaost. 
Precis när vi skulle börja äta så dök en kompis till Anton upp, Elsa, tillsammans med lillebrorsan Axel och mamma Anna-Birgitta. Som var min lågstadielärare, i Fjugesta. :-) Vi har nu jämngamla barn, Anton och Elsa, och Wilma och Axel. Lite roligt. Vi hann prata lite gamla minnen medan barnen åt och badade. Och mitt i alltihopa kom Joel med lillebrorsan Jonathan och pappa Magnus. Gissa om Anton blev lycklig. ;-)  
De andra gav sig av efter att ha badat klart, men skrotungarna ville stanna lite till. Och medan dom härjade loss i skog och sjö så satte jag mej ner i solstolen och började läsa i Kråkflickan. När klockan slog halvåtta åkte vi hemåt och 20.15 sov mina småstollar gott i sina sängar. 


0

Vi kalasade på kan man säga


Igår var det dags att fira Cornelia som fyller 6år på torsdag, den 29maj. Efter att ha kollat med Wilma stod det klart att Monster Highdockor var högt upp på önskelistan. Turligt nog var ju faster och farbror ner till Ullared förra helgen och där fanns det ett helt gäng läskiga dockor. :-) C visade tydlig hur glad hon blev över dockan, vilket kändes roligt. 
Det bjöds på kakor, bullar och tårta. Mitt i fikat bröt jag och Elias upp för att åka på nästa kalas, Elias hade nämligen blivit bjuden på kalas hos Zakariya. 

Elias var lite orolig och frågade direkt när han fick inbjudan om jag kunde vara med honom, och det kunde jag självklart! <3 (farmorn var snäll och hade ett öga på de andra tre medan vi var borta.) det blev fika med hembakt och en tårta. Lekar och massa bus k klätterställningen innan kalaset avslutades med fiskedamm. Tror att Elias hade väldigt roligt, dock är det flera av grabbarna från dagis som leker minst sagt hårdhänt och då går Elias undan direkt. Undrar om det kanske var anledningen till att han ville ha mej med... Är iallafall glad att han inte är med och bråkar, ser mycket hellre att han går därifrån. Pratade om det med dagispersonalen idag. Och han gör tydligen likadant där. 


När vi kom tillbaks hade kalaset flyttat ner till Svärmorskan. Det var ju faktiskt Morsdag också och Svärmorskan ville bjuda söner med barn och bihang på middag. :-) Vi gav henne en plantering med petunia och solanum, potatisblomna, på stam. Till middag bjöds det på en buffé av korv, burgare, spett och mängder av tillbehör. Jättegott! Och till efterrätt bjöds det på cheesecake. Mmmmm. 


Kalaset slutade lite trist med att Felicia ramlade och slog upp ett jack precis under knäet, ganska ytligt men ett par cm långt. Efter lite konfererande kom vi fram till att pressa ihop och sätta stripes på det. Vilket inte är jättelätt på en ledsen, liten, sprattlande tvååring, men till slut var allt på plats och hon kunde pusta ut hos farmor. <3 pappa och faster var inte populära efteråt. Men det är helt ok.