1

Helkväll/natt

Emma var snäll och kom ner och passade Elias, Wilma och Nelly medan jag åkte ner med Anton på hans lussefirande (Morfarn och Jimmy var också med). Jag frågade henne igår om hon ville stanna kvar och titta på en film när hon ändå var här och det ville hon. När vi började titta skojade Emma lite och sa att vi kunde titta på film hela natten eftersom Rikard var ledig imorgon. Och tänk så tokigt det kan bli... vi blev nämligen uppe till halvtre spelandes tvspel!! :) Filmkvällen förvandlades till ett pyjamasparty. Nu ligger vi båda nedbäddade i min renbäddade säng och kan inte sluta snacka. Mysigt värre såhär en helt vanlig torsdag.

1

Kvällsfika

Ikväll kom Anna ner för en kvällsfika som vi bokade in för ett par dagar sen. Hon hade med sig en flaska glögg, herrljungas med smak av lingon och pepparkaka. Den var helt ok, kanske lite fadd i smaken men med en frisk osöt smak. Jag hade gjort lite baconlindade dadlar (som jag vet att Anna är lika förtjust i som jag). Jag passade också på att göra lussekatter tills på torsdag så att jag samtidigt kunde bju på en lagom varm kisse till glöggen. ;) Två flugor i en smäll så att säga.

Vi hann med en hel del skratt och snack medan snön började falla utanför. Spörs hur mycket skotta det blir imorgonbitti nu... Men det tar vi imorgon. Nu är det hög tid för den här arbetande mamman att sova. Hon gör det med väl insmorda händer som är iklädda tjusiga plasthandskar för bättre effekt. Börjar märkas av att man håller på med en hel del vatten och rengöringsmedel nu. Straffet när man avskyr att arbeta med handskar på antar jag...

2

Sju skrotungar och en faster/mamma

 
 
 
 
Idag fyller Svägerska Emma år. Och efter lite funderande och diskussion med maken så hade vi bestämt oss för att ge henne ngt att göra, med tillhörande barnvakt såklart. Vi har pratat en del om hur sällan man som småbarnsförälder kommer iväg på tu man hand. Och när Emma för ett tag sen började prata om att hon och Rikard tänkte gå på bio för att se Breaking Dawn så såg vi vår chans. Så det fick bli en slant till bio och middag och så hade jag hand om Cornelia, Benjamin och Felicia över natten så dom även fick chans till en hel natts sömn.
 
Det gick hur bra som helst att ha alla sju barn själv. Det var bara precis vid läggningen av Felicia och Nelly som det körde ihop sig. Då båda var trötta och ville vara i min famn. Men Anton hjälpte till att sitta med Felicia medan jag la Nelly och sen fick lillhjärtat ha faster alldeles för sig själv. ♥ Alla sju barn sov sen lugnt hela natten. De stora efter att ha röjt ordentligt oyh avslutat kvällen med Ice Age 4, som dom såg tillsammans på bio i somras. :) Vid sjutaget satte dom fart på ovanvåningen och väckte de små, som dock somnade om med mej efter att Felicia fått en flaska välling, under tiden satt de större och mös framför tvn.
 
Vid niotiden så blev det frukost för samtliga och sen en par timmars lek innan Pappa Rikard dök upp i sällskap med farfarn för att hämta hem sina vildar. :) Resten av dagen har vi sen ägnat åt mys och tvätt. Anton, Elia och Wilma var också ute en sväg och gjorde en snögrotta utanför ytterdörren. Sen kom Jimmy över en sväng på kvällen, han åt kvällsmat och jag passade på att åka och handla lite. Upptäckte att frukten tog slut under dagen, och det går ju inte för sig när skolkillen ska ha frukt med sig imorgonbitti! :)
 
Stort Grattis Emma! Hoppas du haft en bra födelsedag. ♥