0

Valborgsmässoafton 2014


Anton åkte med Joel hem från fritis, Emma hämtade upp Wilma, Elias och Nelly på dagis efter jobbet, så när jag väl slutade var det bara att svänga förbi hemma och hämta en ombytesväska, slänga in en maskin tvätt och sen bege sig till Deje (med stopp i Svennevad för att plocka upp Anton.). Där väntade sex glada barn, en ganska bitig vind och en kopp kaffe. När Richard som siste man (till sitt eget hem) trillade in så startade kvällens förberedelser. Hans mamma, Barbra, fixade i köket, medan vi andra hölls ute. Snart låg en ansenlig mängd hemmagjorda hamburgare på grillen och fräste. Vi bestämde oss för att det ändå var skönast att äta inne, då vinden var allt annat än ljum. När maten så var avklarad så pälsade vi på oss ordentligt och begav oss ner till högen som vi skulle fjutta tutt på. Richard gav order om att barn och fruntimmer skulle hålla sig på behörigt avstånd, och kors i taket, vi lydde. Mest därför att det var väldigt osäkert om vad som egentligen fanns i högen och hur det skulle reagera på den plötsliga temperaturökningen. :-)  En poff senare så var sprakandet igång. Tänk ändå vad vackert det är med eldsflammor (Säger hon sådär lite otäckt likt en pyroman). 
Sitter på behörigt avstånd i lånad jacka som värmde gott i kall-vinden. 

Barnen tittade förtjust på innan dom återgick till lekar av allehanda slag. Dom närapå avlövade en liten björk när de kom på att leka djur, som sen skulle matas. Men övergick en stund senare till att krossa sten. Och därefter skulle det klättras i träd och gungas. 
Barnen var väldigt fascinerade av att flygplanen flög i kors. 
Finaste, härligaste skrotungarna 💕 
Den vackraste tiden är nu, mellan hägg och Syrén. 
Innan det var dags att tacka och bocka för att sen åka hem, så gick vi in och fikade på en kladdkaka och russinkakor. Jättegott! 
På hemvägen blev himlen bara mörkare och mörkare, och strax utanför Pålsboda så började det spöregna, men när vi parkerade hemma så var det uppehåll. Märkligt det där. Kommentera här: