0

Kräftkalas


I fredags gick den årliga kräftskivan av stapeln tillsammans med Stefans familj. Förra året var vi inte med då vi redan hade planer, men iår så. :-) Vi var hemma hos Stefans farbror Stig, som numera har inglasad altan, vilket passar ypperligt när kräftskivan hamnar i oktober. ;-) vi hade med oss en liten blomma till kvällens värd, en cherita, som är en blandning mellan saint Paula och Streptokarptos. Stig samlar mer eller mindre på den förstnämnda så det var så roligt att hitta en ny utmaning åt honom. Den blev också väldigt uppskattad vilket kändes extra roligt. 


När alla kommit satte vi oss till bords, med två värmefläktar som hjälp mot kvällskylan. Det dukades upp allehanda godsaker, såsom kräftor (otippat va?) västerbottenostpajer, Janssons frestelse, sallad, bröd, köttbullar och korv. Något för alla helt enkelt. Barnen var väldigt intresserade av de kloförsedda läckerheterna och med vuxen handledning lyckades dom få i sig ett gäng. Elias började med att spetsa sin kräfta med gaffeln, sen ryckte faster Emma in och visade hur man skulle göra. :-) Wilma åt med god aptit och smög sig ner hos farmorn som är kräftexperten. Där fick hon dom skalade och klara tills hon fått nog. Anton tyckte nog mest det var roligt att greja med de små liven och var väldigt fascinerad av de stora klorna. Han skulle först spara dom, men det lyckades vi styra av tack och lob! Nelly smakade lite på en stjärt och spottade ut den lika snabbt. Hennes bestämda åsikt var att köttbullarna smakade mycket bättre! :-) 


Själv kalasade jag på både paj, frestelse och sallad med god aptit. En och annan kräfta slank såklart ner också. Alla utom svärmor hade ätit klart på en timma ungefär, då ordnade vi med fredagsmys för barnen, snask, snacks och Croddarna. Lite stoj blev det allt, men barnen var nöjda vilket var det viktiga. Ibland kom dom ut på altan och kollade av läget, och två av fyra somnade i pappans famn. Dom fick sen sova vidare i Stigs säng och så tittade Anton, Wilma och Cornelia vidare på Gladiatorerna. När även A och W började bli trötta och vi vuxna fått i oss en kopp kaffe så var det dags att tacka för oss och bege oss hemåt. Ungefär tre sekunder senare sov fyra barn gott. Och ytterligare en stund efter det, gjorde mamman och pappan likadant. ;-) 
Kommentera här: