Elins fudgekaka
Kaka:
150 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Rör i smöret. Häll smeten i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min på 175°.
Fudge:
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
75 g smör, rumsvarmt
Koka grädde, socker, sirap och choklad tills det blir en tjock och blank smet. Rör hela tiden. Rör i smöret. Häll försiktigt fudgen på den avsvalnande kakan och låt kallna.
Servera md vaniljglass
skriven
Denna måste testas! :)