0

Anjovistårta

 

Ca 8personer

Botten:
300g kavring
100g smält smör

Fyllning:
300g philadelfiaost
2dl cremefraiche
½fint hackad rödlök
3msk hackad gräslök
2hackade hårdkokta ägg
1stor ask anjovis, fint hackad.

Garnering:
6stycken små tomater, halverade.
Svart rom
4-5hg oskalade räkor, som givetvis ska skalas! :)
dillkvistar
citron
2hårdkokta ägg, i skivor eller hackade.

Mixa kavringen i matberedare, eller mixer. Blanda med smöret och lägg i en springform. Pressa till ordentligt. Låt sen stå i kyl i minst en halvtimma.

Häll ner philadelfiaost och cremefraiche i en bunke, blanda ordentligt! Rör sen ner resten av ingredienserna. Om du vill ha mer anjovissmak så använd dej av spadet. Smeta ut på kavringsbotten och garnera efter tycke och smak!

Den här kommer jag absolut göra igen, vart hur god som helst. :)


Kommentera här: