0

Kvällspromenader


Pappan åkte till Norge idag, han lämnade barnen på dagis och när jag slutade, hämtade jag hem alla fyra nötnosar (Nellys ord för Sötnos). Efter kvällsmaten städade vi av köket och sen begav vi oss ut på kvällspromenad. Nelly var snabb att tala om att vi inte behövde ta med Bangen (vagnen) eftersom hon orkar gå själv. :-) 

Det är så tacksamt att gå ner till skolan och sen gå elljusspåret med barnen, dom kan springa, busa, tjoa och bara vara barn, helt utan att jag som mamma behöver vara orolig för trafik. Bara en och annan löpare som får sig en Överraskning. ;-) Idag höll Wilma på med Vårskrik, Ronjastilen, men tack och lov var vi helt ensamma på spåret. 


Promenaderna har blivit en liten guldkant i vardagen, förutom att det är skönt med motionen så kommer man bort från tv och telefoner, får tid att prata/umgås med barnen och så somnar vi alla så mycket lättare. :-) Och Nelly klarade att gå hela vägen själv, så nästa gång kanske vi ska prova utan Bangen. Hon brukar prata en hel del om Trollarna som bor i skogen. Sakligt och väldigt målande; hur dom ser ut, vart dom bor, att dom fångar barn, slänger skräp, är snoriga etc. Väldigt underhållande. Det finns ingen rädsla för Trollarna, hon vill helt enkelt bara berätta om dom. :-) 


Idag hittade vi Harsyra och dess blommor, var så mycket så vid första anblick trodde jag bara att det var flera vitsippor. Så vi fick stanna en stund och plocka, prata om hur man känner igen dom, och att man helst bara ska plocka när någon vuxen är med, för att sen till sist äta de syrliga läckerheterna. :-) När vi kom ner till skolan igen så stannade vi i lekparken en stund, gungade, klättrade och njöt en sista stund i solen. Det måste man få göra efter att ha traskat mer än fyra kilometer på små barnsben. Då går den där sista knappa kilometern hem sen lite lättare också. Kommentera här: