0

Hellstamarken och kalas och kvällskul!

 
 
Lördagen den 11/8, så ställde vi klockan på tidigt, drog upp alla yrvakna barn, mosade in oss i räserbilen och så for vi till Hellstamarken med Dejjarna (precis när vi ska sväng ner på ett gärde för att parkera så kräktes Nelly ner sig, har hänt ett par gånger den senaste tiden, misstänker att lillasyster är lite åksjuk) (även Emmas mamma mötte upp på plats). Väl där startade vi upp alltihopa med varsin munk. Det visade sig att jag har en likasinnad i Richard som är lika tokig i munkar som jag! :) Det var munkar i alla färger och smaker som slukades av barn och vuxna. Själv slog jag till på en vanlig hederlig klassiker, sockermunken. Helt nygjord och fortfarande ljummen. Mmmmm. 
 
Hittade inte så jättemycket, men gjorde iallafall ett fynd. Inlines till Anton för en femtilapp. Och så köpte jag två gurkor. Elias och Wilma fick varsin liten heliumballong som sen Stefan fick bära. ;)
 
När marken var genomgådd (inklusive en svindyr (inte så god) stående lunch med getingsällskap) så for vi hemåt för att förbereda inför eftermiddagens kalas. Det skulle bakas kladdkakor och städas lite. Det mesta hade faktiskt bror klarat av medans vi var borta. Vid fyra rullade gästerna in och efter att alla barn fått pannkakor så blev det smörgåstårta för oss vuxna. Därefter fika och umgänge. 
 
Vid sjutaget rullade Emma, Cornelia, Benjamin och Felicia in för övernattning då Rikard var ute på nattjakt. Och strax därefter kom också Martina som jobbat hela dagen. Det blev lite spontanhäng på altanen, med några glas vin och öl för den som hellre ville ha det. Sen avslutades kvällen med film för mej och Emma (som dock somnade i soffan), The Vow. Kanske inte så bra som jag trott och hoppats, men sevärd iallafall. Och Emma, du får väl försöka se klart den vid annat tillfälle! ;) 
 
Två gick bra att fota..
..tre också..
..fyra däremot blev lite svårt. ;) 
Och självklart så var Asynja med. ♥
 
På söndagen for vi över till Jossie med familj. Stefan skulle hjälpa Lennie med att lägga ny slipers i trädgården. Jag ville mest hänga med finaste Jossi. ;) Vi fick både lunch och kvällsmat, en gryta som stod hela dagen och puttrade. Vid halvåtta åkte vi hemåt, minus två barn. Elias och Wilma ville nämligen sova över. men Elias hann ändra sig innan vi åkte av gården. Lite läskigt sådär. :) Dock var han sur som ett bi i bilen hem, för han ville faktiskt bara ha en puss sen skulle han sova där. Så det var alltså jag och pappan som ställt till det! ;) Två timmar senare ringde telefonen, då var det Wilma som fått hemlängtan! Haha, så Lennie, snäll som han är, satte sig i bilen och skjutsade hem henne. :) 
 

Kommentera här: