1

Öland 2010

Bered er på ett mastodontinlägg. :)

Vi startade hemifrån på lördagsmorgonen klockan 06.00. Alla var nog ganska trötta. Men jag somnade först i bilen. Vädret var mulet. Med andra ord ett ganska skönt reseväder. Strax nedanför Söderköping stannade vi och åt frukost. Och barnen fick en chans att leka litegrann. Där mötte vi också regnet. Sen regnade det konstant hela vägen ner. Vi tog en paus på IKEA i Kalmar, där jag köpte en kudde och vi allihopa fick papaplyer. Rosa, gröna och svarta. Det behövdes kan jag säga. För det verkligen öste ner i Kalmar.

Vägen över bron och upp genom Öland gick förvånansvärt bra. Vi kom på en bra tid tror jag. Strax före tre var vi så framme vid stugorna. Det regnade massor. Så det var bara att försöka få in barn och saker så fort som möjligt och sen få upp lite värme i stugan. Det var en stuga med ganska litet kök, relativt stort vardagsrum, ett sovrum till oss och en barnkammare till barnen. I barnkammaren fanns det en våningssäng. Något som Anton blev väldigt glad åt. Han frågade direkt vem som skulle sova däruppe, och när vi talade om att det var han så blev han ett stort leende hela han. :)
Elias hade med sig sin resesäng att sova i.

På söndagen åkte vi ner till borgholm. Där gick Ante och Fia på stan medan vi var på Slottet. Eller Riddarborgen som vi sa till Anton. Han tyckte det var väldigt kul att springa runt överallt. Men saknade riddarna. Både Anton och Wilma provade på att baka bröd och sen köpte vi också kanderade äpplen. Hde tyvärr ingen kamera med mig då det regnade ganska mycket. Lite trist. Men minnena finns kvar iallafall. :) På kvällen tittade vi på film och hade det mysigt allesammans.


På måndagen hade vädret blivit lite bättre. Det var fortfarande molningt, men regnet lös med sin frånvaro. Så vi beslöt oss för ett tur uppåt. Vi åkte först till Långe Erik, där Stefan och Ante tog med sig Anton och Wilma upp i fyren. Jag och Fia väntade på stranden med smågrabbarna. Sen gick Fia med barnen ner till vattnet där dom fick doppa fötterna. Wilma snubblade och doppade nästan hela sig. :) Ganska typiskt Wilman. ♥



       





   

 

       





 





Efter Fyren åkte vi vidare till trollskogen, där vi packade ner minstingarna i vagnar, fyllde på med kylväskor och skötväskor och sen stövlade vi iväg inåt skogen. Vi valde den längre sträckan på 4,5km. Första tredjedelen gick mycket bra. Vi såg troll och Anton klättrade i träd, vi gick längs stranden med svarta kor och tjurar som sällskap. Vilket var liiite läskigt. Ni skulle sett den största tjuren, som låg bara ca fem meter bort från där vi gick. Hua. Jag tänkte att om den reser sig då kissar jag på mej. Tack och lov så låg den kvar! :) Tyvärr lyckades jag ändra inställningen på kameran utan att jag märkte det, så alla korten på kossorna blev överexponerade. :( När vi gått den första biten så började vägen ändra karaktär. Och helt plötsligt var det inte speciellt vagnvänligt längre. Men vi knatade på och hoppades att det skulle bli bättre. Här fick karlarna ta över vagnarna. :) Halvvägs så stannade vi och åt matsäcken, smörgåsar och youghurt och frukt. Och kaffe till dom kaffesugna.
Jag passade också på att fårga en som kom från andra hållet om hur vägen var längre framn. Hon sa att det blir värre först. men sen blir det bättre. Så vi fortsatte. Och mycket riktigt. Först vart det hur stenigt som helst. Och vi fick lyfta vagnarna över stockar. Men sen så. Sen så blev det bättre. Tack och lov. Och på slutet hittade vi också fram till den ihåliga eken. Efter att vi kommit fram till början igen så tog vi varsin välförtjänt glass innan vi styrde kosan hemåt igen. Under promenaden hade vi t.om sån tur att solen tittade fram med.



       











När vi kom hem var det soligt ordentligt så vi tog fram poolerna åt barnen och sen plaskades det för fullt. Vi andra njöt av att kunna bara sitta ner och njuta av vädret. Elias har nu också börjat gå ordentligt. Han satte fart i gräset på gården och sen har han fortsatt hela veckan. :)



 



     



Vi hade en dusch ute på gården under bar himmel. Vilket funkar bra vid fint väder. men är liote tråkigare när det regnar. :)
Men man fick passa på mellan skurar och när solen sken var det riktigt mysigt.
På kvällen drog Ante och Stefan iväg till "Lammet och Grisen" där det serverades buffé med just ovan nämnda kött. Det var också en massa goda tillbehör till. Killarna var lyriska när dom kom hem. :) 320kr/pers. Och så åt dom bara två tallrikar var. Ynkligt! ;) Men huvudsaken var att dom var nöjda. Godaste grillade köttet sa Stefan. Vilket ju får anses vara ett högt betyg.


På tisdagen vaknade vi till en klarblå himmel och vi styrde kosan ganska tidigt mot Böda Sand. Med kylväskorna fulla med pastasallad och drycker. Frukter och fika. Anton fick syn på att det fanns trampbåtar att hyra, så det tjatade han om tills vi gav upp och hyrde en. Ante och Stefan trampade på för att hålla Anton och Wilma nöjda. :) Jag och Fia, ja vi passade småttingarna såklart. ;) Och när dom sen kom tillbaks så blev det lunch. Tänk vad gott det smakar med mat ute i friska luften. Dock mindre gott med sanden som fastnar överallt. ;) Jag lyckades bränna halva kroppen. Det är ngt med Böda. Samma sak hände när jag var där med Finaste Mikaela och hennes dåvarande pojkvän för många år sen. Och det har nog inte hänt sen dess. Barnen klarade sig iallafall och det är jag glad för. Ante var den enda som vågade doppa sig av oss vuxna. Anton doppade sig till badbrallornas kant och Wilma ofrivillgt när hon som vanligt snubblade. :) Men hon kom raskt upp igen och fortsatte att springa skrikandes i vattnet. Elias tog ett par modiga steg ut medan han höll mej i händerna. men sen rätt som det var så slog han stopp och vägrade gå ett steg till. :) Kallt. Jag trodde att jag skulle doppa mej iallafall. Men det räckte att gå i till knäna för att riskera frysskador, så jag avstod.
På eftermiddagen packade vår familj ihop oss och gick ner till campingens stora lekpark. Elias passade på att ta en lur i vagnen. Sen åt vi också glass. Mjukglass och kulglass och isglass. Därefter åkte vi och handlade kött till kvällens grillning. Stefan köpte lamm, rostbiff och jag kyckling. Barnen fick korv. Till det åt vi ugnsstekt potatis, färska grillade majskolvar och sallad. Hur gott som helst!





     





På onsdagen så åkte vi till Lådbilslandet. En dag helt ägnad Anton. Han älskade det! Började med att köra en Scanialastbil.  (Ha, Fia. Vad sägs om det? ;) Och sen fortsatte han i rask takt med att köra en traktor med vält rallybil och sen lastbil och bil igen. Däremellan fikade vi, han gick hinderbana, dom åkte karuseller och hopade i hoppborg. Wilma blev tyvärr rädd för dom bensindrivna bilarna och ville inte åka. Men det fanns ju så mycket annat skoj så det gjorde ingenting. Smågrabbarna lekte i ett lekhus och hängde som vanligt med i sina kungatroner (=vagnarna).
Ett riktigt kul ställe, som jag verkligen kan rekommendera om man åker till Öland. Upp till kanske 7år. Kostar 250kr/barn, gratis för vuxna. Lite synd på Wilma bara som inte ville åka. Hade man vetat det hade vi nog myglat och sagt att hon inte var två år.













     

   



     









På torsdagen tog vi en tur för att handla räkor, svindyrt, 310kr/kg, men det är visst dyrt överallt nu pga av att det är brist?? Kändes lite bättre när pappa sa det. :) Jag köpte också med rökt makrill och rökt torskrom. Som var sådär. Och en rökt laxfena. Jag och Fia köpte kebabrullar. Med hur gott kött som heslt. det var kryddat ordentligt. Mums. Barnen åt pommes och korv. Så alla var nöjda och glada. på kvällen tittade vi på film. "Flood". Ingen höjdarrulle direkt. Men med trevligt sällskap kan man genomlida det mesta. ;)

När vi vaknade på fredagen och vädret var sådär så bestämde vi oss som sagt för att åka hem en dag tidigare. Det var våran ölandsresa. Trots trist väder och lite besvikelse över skicket på stugorna så har vi haft en kanonsamester. Mycket beroende på att vi åkte med Andreas och Fia. Dom har varit underbara och vart så snälla och förstående med barnen, dom har fått sprungit ut och in i deras stuga hela tiden och dom har hjälpt oss massor. Vi har hjälpts åt med matlagning och städning och allt annat som hör till.

Tack för en toppenresa! Längtar redan efter tredje semestern, som blir på Västkusten, eller? ;)

Familjen på väg hem.
















Kommentarer:

1 Sofia:

skriven

Tack själva för en jättemysig semester! Som sagt nästa gång blir det västkusten. Kanske lite längre ner så vi kan ta en tripp till Ullared:), från Halmstad är det inte så långt dit. Jag tror Liam tycker det är lite ensamt utan sina kusiner nu, och somnar inte alls lika tidigt som därnere. Som sagt grillkväll snart bara vädret blir bättre. Sen har vi ju Eskilstuna kvar också så vi har ju lite kvar av semestern:) Kram

Kommentera här: